Ai tatuaje frumoase si corecte sau urate si gresite ? Salon tatuaje Bucuresti Roxy Tattoo Piercing

fete_tatuaje_roxy

Salon tatuaje bucuresti, saloane tatuaje Bucuresti,tatuaje bucuresti,

Cum stim daca un tatuaj este gresit sau este corect si frumos si ce calitati trebuie sa posede un artist tatuator bun  ?

Acest articol asa cum este si titlul , are ca scop lamurirea unei dileme permanente a posesorului de tatuaje cu privire la calitatea  unor tatuaje .
Intr-un cuvant daca un tatuaj este reusit sau nu !
Foarte multi clienti care vin la noi , sant complet dezorientati cu privire la calitatea unor tatuaje , fie ca sant facute la saloane de tatuaje sau la particulari prin blocuri   .
Santem mirati cum se face ca , tatuaje urate din punct de vedere  artistic si tehnic sa fie considerate frumoase .
In toti acesti ani , trecandu-ne prin maini mii de tatuaje atat in Romania cat si in streinatate , am tras multe concluzii in ceea ce priveste cateva trasaturi generale pe care vi le vom impartasi si dumneavoastra cititorului si iubitorului de tatuaje .
Astfel , vin clienti care vor sa-si faca faca un model de tatuaj la noi si ne arata   tatuaje vechi pe care acsta si le-a facut in diverse locuri .
Acesti clienti care ne intreaba despre tatuaje le lor  sant de urmatoarele feluri:
1.    Stiu ca au un tatuaj frumos si vor inca o parere avizata
2.    Stiu ca au un tatuaj urat si vor o  parere despre posibilitatea unei  refaceri sau a acoperirii lui
3.    A treia  categorie ,  care pe noi ne contrariaza foarte mult , este aceea a oamenilor care  au un tatuaj  gresit (atat tehnic cat si artistic) iar ei sant convinsi ca este frumos
Din pacate din miile de tatuaje vizionate  de catre noi  , in jur de 5%-8% sant tatuaje demne de retinut si de o inalta valoare artistica  si in general facute de saloane de tatuaje profesioniste de varf  , 15% sant medii iar restul  de 80% sant sub orice critica .
Acesta este rezultatul a ceea ce scriam pe blog inainte !
In Bucuresti ( nu mai vorbesc de tara) 95% din cei care-si fac tatuaje se tatueaza in blocuri la particulari si nicidecum la saloane de tatuaje autorizate .

Chiar astazi m-am inalnit cu cineva in Unirea Shopping Center Bucuresti  , care avea o folie mare pe mana –fusese tocmai tatuat .Eram in aceeasi magazin si l-am intrebat daca ma lasa sa-l vad  si eu de curiozitate (deformatia profesiei! ).L-am vazut si dupa aceea am tacut .

Era mare si foarte urat , gresit si inegrit  de nu se intelegea nimic .
L-am intrebat politicos , unde l-a facut  de curiozitate .
Mi-a spus ca l-a facut la un particular intr-un bloc , ca la salon de tatuaje nu s-ar duce deoarece ai cere multi bani si poate la un salon de tatuaje,  artistii tatuatori sant mult mai slabi decat particularii .
Vedeti dumneavoastra , asta este mentalitatea  , tatuajul era mizerabil plus cine stie cu ce s-a infectat si ramane cu el pe vecie .
Nu s-a gandit ca la salon era cu 10%-20% mai scump dar  avea garantie asupra calitatii si a inlaturarii riscului de a se inbolnavi  si a contracta un virus periculos .
Uneori ma intreb daca consumatorul roman de tatuaje este atat de slab pregatit si atat  de nepasator sa-si faca niste mizerii pe corp cu atata seninatate si sa se infecteze consient? Oare nu il intereseaza sa-si faca un tatuaj frumos care-i va ramane toata viata pe corp?
In streinatate , asa cum mentionam in alte articole 90% se tatueaza in saloane de tatuaje , deoarece particularii fara licenta daca sant prinsi ca fac acest lucru , sant bagati la inchisoare .
Acolo nu se discuta ! La noi orice se discuta si nimanui nu-i pasa !
Astfel , pentru a defini in cateva linii ce inseamna un tatuaj frumos si corect , o sa incerc sa descriu cateva caracteristici principale ce survin in alcatuirea si desavarsirea lui .
Patronul firmei Sfinx din Craiova Danu Fotescu – sef al Uniunii Tatuatorilor Romani si prieten foarte bun cu mine imi spunea :’’ un tatuaj frumos este acela despre  care posesorul lui  spune ca este incantat ’’ .
Este un punct de vedere foarte pragmatic , la obiect si palpabil.
As merge mai mult cu explicatia  si as adauga ca un tatuaj corect tehnic si frumos artistic trebuie sa aiba , multe caracteristici pentru a fi intradevar desavarsit .
Pentru a explica mai bine aceasta idee trebuie sa spunem ca tatuaje le din punctul nostru de vedere se impart in doua mari tipuri:
1.    tatuaje tehnice ( tribale , scrisuri , simboluri etc) –care necesita maiestrie tehnica si prea putin artistica . La aceste tatuaje fac fata  intr-o anumita  masura si tatuatorii slabi si  incepatorii
2.    tatuaje tehnice si artistice : (peisaje , portrete , biomecanice etc.)- aici intra categoria de  salon de tatuaje  profesionist si a tatuatorilor experimentati . Cand tatuatorii slabi si incepatori intra in aceasta categorie , ies tatuaje slabe si de proasta calitate .

Am sa clarific ce inseamna un tatuaj  corect din punct de vedere al celor doua tipuri principale  de clasificare .
Un tatuaj reusit din punct de vedere artistic este ca si cand ai analiza si aprecia un tablou pictat , atat din punct de vedere artistic , tehnic cat si incadrarea in niste norme ale curentului artistic.
Tatuaj ul , plastic vorbind , este o sora mai mica a  picturii .
Deci , trebuie sa ai o anumita  pregatire pentru a analiza si  a intelege o pictura , si de asemenea un  tatuaj  artistic .
Din aceasta cauza un salon de tatuaje trebuie sa aiba artisti tatuatori pregatiti  din punct de vedere al tehnicii dar si buni din punct de vedere al  cunoasterii artei picturii si desenului .Acestia trebuie sa fie  scoliti in ceea ce inseamna grafica , designul , pictura si estetica si  grafica computerizata .
Nu iti este de ajuns sa iei un aparat in mana sa incepi sa copiezi niste sabloane ,  sa inveti niste tehnici  de tatuaj , sa inbini culorile cum crezi tu si sa te dai semidoct si mare meserias.
Din pacate majoritatea tatuatorilor din Romania  nu au pregatirea liceelor de specialitate de arta sau studii superioare de acest gen si sant  foarte slabi din punct de vedere al  aprecierii si creerii artei si din acest punct de vedere , pe langa ca nu pot practic sa desavarseasca un desen cu mana libera , nu au nici pregatirea sa-l desavarseasca din punct de vedere tehnic .
Mai pe scurt , majoritatea tatuatorilor nu pot desena cu mana libera o tema data  si de asemenea nu au o viziune de artist de a  imagina imbinari de culori , umbre , lumini etc , pentru ca  tatuaj ul sa capete viata pentru a fi cat mai autentic si cat mai real  , atunci cand clientul iti da ideea si tu trebuie sa o creezi si sa o  imaginezi din cap .
Un pictor bun  in general  este un tatuator slab !
Un tatuator mediu este in general un pictor slab !
Exista tatuatori buni care sant pictori si desenatori bunicei ! Acestia sant foarte putini si sant in general la saloanele de varf !
Acestia sant de succes . Ati vazut exemplele cu ochii dumneavoastra la MIAMI si L.A. INK  pe discovery travel & living .
Acesti tatuatori care nu stiu sa deseneze cu mana libera , nu vor putea progresa si urca in top .
Toti se bat cu pumnii in piept ca sant cei mai buni , dar din pacate , pentru acest lucru trebuie sa aiba cele trei lucruri :
1. Sa aiba talentul sa deseneze liber
2. Sa stie tehnica de tatuare care se invata in timp sub indrumarea unui profesionist
3. Sa aiba cursuri de arta –liceu sau sa se instruiasca foarte mult.

Punctul 2 si 3 lipsesc la asa zis artisti tatuatori care se bat cu pumnul in piept .

Putini sant cei care fac tatuaje foarte frumoase neavand punctul 3 adica  cursuri de arta , dar sant foarte foarte talentati , asa cum se intampla si in muzica in matematica si alte domenii !
Saloane le de tatuaje din Bucuresti de varf   pastreaza, promoveaza si instruiesc aceste talente  pentru a-si mari calitatea .
Restul cine incearca aceasta arta de dragul profitului imediat  pentru a face fluturasi , scrisuri si tribale ,alte tatuaje mici  si sa copieze dupa hartie pe piele fara nici o creatie , poate sa inteleaga ca este o afacere pe timp scurt si piata ai va exclude in timp relativ scurt  .
De aceea ridic aceasta problema si in randul tatuatorilor tineri  care au talent , sa inceapa sa invete de la un tatuator profesionist tehnica si dupa aceea sa faca studii de specialitate sau daca nu,  sa se pregateasca cat mai mult dupa manualele de specialitate pentru a intelege aceasta arta a picturii ,esteticii , formelor  si dupa aceea si cea a tatuajului .
Ar trebui ca artistii tatuatori ,pe langa grafica computerizata (corell , photoshop)  sa mai cunoasca si  tatuaje si simbolurile japoneze , semantica principalelor simboluri atat crestine cat si pagane  (sant carti in acest sens) , notiuni despre tatuaje polineziene si maori si foarte multe altele.
Toata viata inveti si astfel de dezvolti si tu ca om si te  capitalizezi ca si om in meseria ta .
Deci , un tatuaj frumos este acela care seama cu o pictura , liniile sant foarte fine si clare , acolo unde nu exista contur trebuie sa fie cat mai aproape de imaginea acelui lucru din viata de zi cu zi , simetria fetei intr-un potret trebuie sa fie aceeasi ca si chipul nostru de zi cu zi si poate mai bine , si in general trebuie sa fie cat mai aerisite sa exprime foarte clar ceea ce reprezinta .
Tatuaje le slabe sant cu exces de culoare – poate inegrite , contururile groase (unde ar trebui sa fie subtiri)  , linii gresite , unde sant umplute sant facute  prost ramanand spatii prin care se vede pielea , linii strambe  tremurate , acolo unde trebuie sa existe simetrie –nu este , culorile sant prost alese , iar tatuaj ul in general arata prost si nu are nici o legatura cu cel ce se vrea sa fi  fost si este departe de acea imagine sau obiect care ar vrea sa fie in realitate .
Un tatuaj arata bine ,  daca arata la fel aproape ca pe hartie , sau ca schita sau desenul final  al artistului tatuator , sau ca portretul din poza de pe  hartie sau fotografie incluzand toate detaliile .
Incheind acest articol , am incercat sa schitez un profil al tatuajului corect si elementele consitutive ale acestuia si totodata un indemn pentru tatuatorii talentati si cu potential sa incerce cat mai mult sa se perfectioneze si sa se instruiasca din punct de vedere al cunostiintelor artistice avand la dispozitie cartile de specialitate si cel mai la indemana internetul.

Cu stima
Bogdan Iliescu
Roxy Tattoo Design Bucuresti

Share
Contact

Salon Roxy Tatoo

Centru Vechi Bucuresti 

Calea Victoriei 21-23 Etaj 5 , Sector 3

Emailoffice@roxy-tattoo.com

Tel: 0723.265.771

Program

Luni-Vineri 13.00-20.00

Sambata 11.00-16.00

Duminica: inchis.Categorii