Saloane de tatuaje in frizerii , baruri , cafenele , restaurante , discoteci ,sali de fitness si carciumi ? Salon tatuaje Bucuresti Roxy Tattoo Piercing

tatuaje particular Salon tatuaje bucuresti, saloane tatuaje Bucuresti,

tatuaje particular Salon tatuaje bucuresti, saloane tatuaje Bucuresti,

salon tatuaje si piercing Bucuresti

Salon tatuaje bucuresti, saloane tatuaje Bucuresti,

 

salon tatuaje si piercing Bucuresti

 

Incep prin acest articol  cu patania  unui domn, intamplata , printre multi altii  ,care regreta ceea ce au facut…….Nu are rost sa va mai expun si poza tatuajului facut de acel ageamiu deoarece este de neconceput…….!

„ma numesc ciprian C……. sunt din brasov si ca multi altii am facut greseala de a imi face un tatuaj pe brat de curand( binenteles nu la un salon autorizat,)care este oribil din punctul meu de vedere si nu numai.asa cum mentionati si d-vstra pe site are impact psihologic.nu ma pot concentra la nimic si ma simt oribil in fiecare zi.va rog din suflet am atasat si poze sa-mi spuneti daca se poate face cover-up pentru ca sunt distrus.mentionez ca momentan nu sunt in tara lucrez in strainatate,dar dupa data de 25 aprilie,daca puteti sa-mi faceti o programare intr-o anumita zi cand se poate va rog din suflet!

astept un raspuns va rog din suflet!

cu respect,ciprian.”

Avand in vedere ca imaturitatea duce la astfel de lucruri nedorite scriu acest articol .

Am sa va propun o noua tema legata de deschiderea  multor saloane de tatuaje in locatii nepotrivite  in Bucuresti .
In anul 2009 , s-au deschis in Bucuresti deodata  peste 20 de saloane de tatuaje .

Acum in 2010 trei sferturi din ele s-au inchis lasand in urma lor tatuaje de cosmar si  boli incurabile din cauza lipsei de dotare in aparte de sterilizare .

Nu discut despre profesionalismul  asa zis al artistilor tatuatori , de licentele si expertiza pe care o au  , de lipsa de portofoliu  (unii au copiat poze de pe internet ca sa si le puna in portofoliu!) si de conditiile precare si modul de abordare  .

Ideea de business de salon de tatuaje , a fascinat foarte multe persone , a fost abordata  ca si cum ar deschide o  mica incropeala si cu orice prêt de dragul castigului  . Habar nu au avut in ce intra !
Din cauza crizei economice , foarte multi tatuatori care au plecat din aceasta bransa din cauza slabelor performante , ramanad fara servici , si-au deschis saloane de tatuaje  la disperare incercand sa castige un ban din vechea meserie care au avut-o , nu au avut succes atunci -retragandu-se  si acum o incearca din nou la disperare.

Nu vreau sa fiu rau deoarece recesiunea a afectat foarte multa lume si familii , dar …..bineinteles ca acestia au calitate discutabila , nu au  mijloace de a-si procura autoclave de mii de euro , iar pericolele calitatii si a sterilitatii sant majore.

Astfel asa s-au proliferat ca ciupercile aceste saloane de tatuaje si tot asa piata le va elimina ! Piata este mica , clientii pretentiosi ,si trebuie sa vii cu calitate foarte buna , locatie buna , utilare superioara pentru lucru si sterilizare  si autorizatii .

Astfel , saloane de tatuaje in anul  2009 s-au deschis la disperare  in frizerii, discoteci  ,   in baruri , in carciumi , in cafenele,  in saloane de manichiura si epilare, in blocuri sordide ,  la etaje superioare si  asa mai departe . Iar asa zis artistii tatuatori de acolo improasca cu noroi in saloanele profesioniste de varf , laudandu-se cat de buni  , sterili si ieftini sant ei !
Multe dintre ele nu au nici autorizatii , dar cui ai pasa? Clientii vin de colo la noi sa-i reparam!
Daca te duci la cafenea , la discoteca  sau , la bar  de ce sa nu-ti faci  un tatuaj  sau piercing ? Merge cu un vin sau un whisky ? Nu ?
Noi ca  profesionisti  in aceasta bransa santem foarte frustrati de aceasta abordare , deoarece aceasta arta a tatuajelor  in acest moment  este asociata cu bautura , cu tunsul  , cu epilatul si   cu dansul  .


Ideea  de salon de tatuaje si piercing  , asa cum am scris in nenumarate randuri , are legatura  , conform legislatiei , cu toate normele unui cabinet medical in ceea ce  implica , normele  de disciplina igenico sanitare .
De asemenea deontologia salonului de tatuaje , implica o specificitate  anume , aceea ca un salon de tatuaje si piercing specializat , sa faca  numai acest lucru cu respect si profesionalism si sa nu mai combine cu alte activitati conexe.

Aceasta este filozofia unui salon de tatuaje si piercing profesional ! Nu sa imparta vin sau sa si tunda parul !
In lumea saloanelor serioase de tattoo, daca mai ai amestecata in acea firma ca si activitate fizica  si solar si epilare si discoteca si bar si cafenea si  asa mai departe , nu mai esti  bine privit . Nu esti serios!
Este ca si cum ai face o extensie la afacerea de baza , pentru a incerca marea cu degetul si a afla daca aceasta afacere merge , atragand in sanul ei  asa zis artisti tatuatori de cartier din blocuri a caror portofoliu  si profesionalism este indoielnic.
Astfel se ocupa   isi fac reclama ,  se lauda cate de buni sant , incercand afacerea , dupa care piata ai elimina , lasand in urma lor ,tatuaje prost facute si discreditarea acestei arte.
Din cauza mentalitatii romanului se vine cu urmatoarea judecate:  <De ce sa dau eu un ban in plus la salon , in loc sa mi-l faca cu jumatate de pret nea Gica din blocul meu care are si el un aparat si mi l-a recomandat un prienten?>

Raspuns : Fiindca habar nu are sa lucreze  ( daca ar fi avut nu era acolo), si nu are mijloace de sterilizare si poate sa infecteze cu boli cumplite clientul credul ! Iar clientul ramane cu o mizerie pe el , poate si infectat , caindu-se toata viata !

Aceasta este Romania si legislatia ei . Oricui ai vine in cap,  face si acest lucru fara sa aiba in cap cate lucruri complicate implica aceasta afacere ! In general  din cauza pietii deosebit de mici (clienti putini) si  a lipsei de profesionalism si locatie neadecvata  , da faliment !
Uniunea tatuatorilor din Romania are in proiect , cu privire la acest lucru , sa stabileasca cu ajutorul Ministerului Sanatatii ,  criterii foarte clare de dotare  a unui salon de tatuaj , de indeplinire foarte clara a unor rigori ceea ce  priveste locatia,  de certificare cu diploma a artistului tatuator  (conform codului CAEN), de certificare  medicala si psihica si de triere foarte clara a acestei piete , in scopul cresterii calitatii si asigurantei medicale a acestei operatiuni .
Mergand pe logica ca un salon de tatuaje are aceleasi norme ca si un cabinet medical ,intrebarea fireasca este urmatoare : de ce nu se fac cabinete  medicale in discoteci , baruri , cafenele , la etajele superioare din blocuri sau in restaurant .
Toti sant fascinati de castiguri usoare cu orice prêt, pe termen scurt , nestiind ca profesionalismul unui salon de tatuaje consta in anii grei de experienta, in munca multa  si  in profesionalismul   si efortul financiar in ceea ce implica locatia salonului de tatuaje si normele igienico sanitare impuse  (autoclave , cleanere , tusuri cu licenta si garantie , benzi de sterilizare , substante de chirurgie , autorizatii , artisti tatuatori cu analizele la zi si autoimunizati de hepatita B si  si alte boli si asa mai departe.) .Nu mai zic de chirii , impozite , taxe si IMPOZITE FORFETARE , carti de munca , care te descurajeaza de tot!
Saloanele profesioniste de tatuaje si piercing  se chinuie din , banii putini care-i au ,  sa isi faca saloane frumoase in spatii pe cat se poate bune , sa –si faca reclama care este atat de scumpa ,  sa se doteze cat mai bine , sa mentina normele igenico sanitare cat mai bine , sa  se scoleasca  tot mai mult , sa mearga  in strainatate la conventii de tatuaje  sa se specializeze  , sa fie la curent cu cele mai bune  si noi  aparate , tusuri si alte materiale si produse folosite pentru a  raspunde cat mai profesional in fata cerintei  clientului si sa-si plateasca taxele si impozitele cumplite .

Iar diferite  persoane care au o carciuma sau discoteca , deschid si ei acolo intr-un colt cu un baietas din cartier o incropeala ca sa vada daca merge sau nu . Ce treaba au ei cu trendurile, cu curentele  artistice si  scoli  , cu marii artisti tatuatori care au creat scoli si tehnici noi , cu firmele straine de aparatura si consumabile ! In Europa de vest nu o sa vedeti asa ceva , iar in US nici atat !

Intrebarea mea este cand ne vom  civiliza si noi si cand vom intra in randul tarilor UE ? Asa cum se intampla in aceasta bransa la tatuaje asa se intampla si in altele ramuri  .
Din studiul   de sondaj/marketing , platit de firma noastra  (www.roxy-tattoo.com) si efectuat de catre o firma renumita  de market research cu care lucram  , firma noastra Roxy Tattoo Design Bucuresti , a ajuns , pe baza cifrelor analizate si primite , la urmatorul rezultat sumbru : numai 5% sau maxim 6% din clientii care-si fac tatuaje se duc la saloane autorizate de tatuaje , iar restul se duc la particulari prin toate  cotloanele  si cu instrumente nesterile .

Daca va uitati pe plaja in Romania , daca vedeti  5% din tatuajele executate cu modele frmoase si executate fin  .Restul sant  tatuaje de puscarii  verzi si indescifrabile !

Asta este Romania si mentalitatea ei  din pacate !

Am vrut sa vedem cat de mare este piata clientilor de tatuaje si am fost uimiti cat de mica este cu privire la clientii care-si fac in  saloanele de tatuaje autorizate . Restul este la negru , underground! Am mai primit si multe  alte date  si mai sumbre , dar detaliile de marketing  platite de catre firma noastra  nu este subiectul discutiei noastre . A fost  comandat de catre noi  un research atat cantitativ cat si calitativ conform normelor cercetarii , pentru a analiza atat comportamentul cat si marimea pietii !
Nu vreau sa  supar pe nimeni dar acesta ne este nivelul si cultura. Noi  ,saloanele  autorizate de varf santem  mai scumpi decat particularii , dar oferim  artisti tatuatori bine platiti si triati pe criteriul competentei , conditii igienice si sanitare care scuteste clientul de boli transmisibile periculoase si garantia calitatii si fiscalizarea ei . Tatuajul se face o singura data bine in viata , pe acea parte a corpului (fara sa fie nevoia unui cover)!!
Din pacate romanul din cauza lipsei de bani si a slabei pregatiri , nu-si da seama ca-si face un tatuaj , o data in viata , se imbata bine sau se drogheaza , se duce la un prieten care si-a cumparat si el un aparat si se face praf din toate punctele de vedere  si dupa aceea vine pe saloanele de tatuaje si incepe sa planga cate de prost a fost si sa-i rezolve mizeria facuta pe el , care il stigmatizeaza!
O sa-mi spuneti ca sant rau , dar aceasta este realitatea ! 6% se tatueaza in saloane de tatuaje autorizate si restul de 94% se tatueaza pe unde pot ! Acest lucru este aplicabil si in Bucuresti .

Daca in Bucuresti se intampla asa , va dati seama ca in restul oraselor se apropie acest procent de 2-3% . Trist dar adevarat!

Nu exista ieftin si bun , decat ieftin si prost !
In UE , raportul este de aproximativ 75%-80%   in favoarea  saloanelor de tatuaje si piercing .
O sa spuneti ca au mai multi bani .Indiferent daca au sau nu , sant constienti ca vor sa-si faca un lucru frumos , bine executat ,steril si sa aiba garantia firmei unde si-a executat tattoo-ul .
Va trageti singuri concluziile cum este piata noastra fata de cea din UE  si US !
Trageti-va concluziile !Nu mai  vorbesc , despre modelele frumoase si complexe care se cer acolo , iar la noi se cer numai , fluturi , insecte si  litere chinezesti , arabesti . Numai cei care apreciaza si stiu , vin cu lucrari complexe si frumoase ! In saloane de tatuaje si piercing din Bucuresti se intra  si se spune : Vreau un tatuaj mic si sa nu se vada !

Intrebarea mea  este de ce il mai faci!

Retoric -de ce in Londra , Praga , Munchen , Oslo , Barcelona,  Paris clientii vor tatuaje cat mai complexe si nu ai intereseaza de nimic si apreciaza aceasta arta? De ce sant cozi la saloane acolo?

Santem noi mai inteligenti si mai avansati spiritual decat ei?

Acesasta sudezvoltare accentuata a acesti piete romanesti de tatuaje si piercing , proliferarea pseudosaloanelor de tatuaje incropite prin locatii dubioase si blocuri suspecte , va duce la falimentele lor in scurt timp , la pierderi materiale si la discreditarea  saloanelor de varf consacrate in piata Bucuresteana si din tara , si deasemenea la pierderea increderii   de catre clientul de tatuaje  in aceasta arta  frumoasa .
Aceasta este piata in care santem si in care noi saloanele serioase , vrem sa investim bani , sa ne perfectionam , sa  satisfacem calitativ si medical cat mai mult clientul si sa  fim respectati .
Santem batjocoriti atat de legislatie cat si de atitudinea frivola de tratament !
Incercam sa nu ne descurajam sa strangem randurile , asa cum am facut intotdeauna si sa ridicam standardele in ochii clientului , la nivelul celor din UE si US .
Saloanele de varf din UE si US sant infloritoare iar cele din Romania sant la limita existentei !
Nu-I nimic , mergem inainte si nu ne descurajam  ! Asa cum  artistii  tatuatori de la Miami ink si La Ink au invins foarte multe obstacole asa o sa facem si noi.

Asta este piata si ne conformam cu ea !

Cu stima
Manager Roxy Tattoo Design Bucuresti
Bogdan Iliescu

Share
Contact

Salon Roxy Tatoo

Centru Vechi Bucuresti 

Calea Victoriei 21-23 Etaj 5 , Sector 3

Emailoffice@roxy-tattoo.com

Tel: 0723.265.771, 0722.403.977,

Program

Luni-Vineri 13.00-20.00

Sambata 11.00-16.00

Duminica: inchis.Categorii